Kaimo turizmo sodyba „Antežeris”

HomePanevežio apskritis

Kaimo turizmo sodyba „Antežeris”

Erdvus senovinis vienkiemis prie Nevėžos ežero be patogumų, be televizoriaus, be triukšmo.  Kviečiami žvejybos ir ramybės mylėtojai. Sodyboje laisvi g

Sodyba Gervių takas
Kaimo Turizmo sodyba „DEGESINE”
Uosos kaimo turizmo sodyba

Erdvus senovinis vienkiemis prie Nevėžos ežero be patogumų, be televizoriaus, be triukšmo.  Kviečiami žvejybos ir ramybės mylėtojai. Sodyboje laisvi ganosi naminiai gyvūnai ir paukščiai. Poilsiautojams įrengta klėtis su keturiomis nakvynės vietomis ( 2+1+1) ir kalvė su trimis nakvynės vietomis (2+1 ), galima nakvynė palapinėse.

Sodyboje „Antežeris” organizuojama edukacinė programa „Žuvelė”.
Programos kaina 200 lt. (8 žmonėms po 25 lt.) Svečiai pasitinkami 19 valandą, supažindinami su verslinės žvejybos taisyklėmis, dokumentais. Kalbėdamiesi apie tinklų įvairovę ir naudojimo būdus, visi išnarplioja po vieną tinklą ir paruošia žvejybai. Kiekvienas dalyvis, paruoštą tinklą pasižymi savo vardu. Žvejybos įrankiai sunešami į valtį, užpildomi žvejybos dokumentai.

21 valandą žvejas verslininkas pastato tinklus, valtį irkluoja vienas iš grupės dalyvių. Tinklus pastačius, pavakarojimas prie laužo, tinklų saugojimas, pokalbiai apie žūklę.

Nakvynė. (į kainą neįskaičiuota). Kitos dienos ryte, apie 9 valandą ištraukiami tinklai. Kiekvienas išnarplioja savo pažymėtu tinklu sugautą žuvį. Sveriama žuvis, užpildomas žvejybos žurnalas. Edukacinės programos dalyviai supažindinami su žuvų rūšimis. Išskrodžiama žuvis, paruošiama rūkymui. Išsiverdame žuvienės. Išrūkome šviežios žuvies. Pietūs. Programos pabaiga pie 13 val..

Sodyboje „Antežeris” vyksta edukacinė programa „Avelė”.

Programos kaina 400 lt. (8 žmonės po 50 lt.). Svečius pasitinkame apie 16 valandą. Šeimininkas papasakoja apie avių veisles, jų skirtumus.
Svečius pakviečiame prie avies skerdenos. Nudiriama oda, parodoma, kokia vidaus organų sandara, mėsos struktūra. Svečiai padeda išmėsinėti, atskirti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti gabalėliais šašlykui.
Užmarinuotas šašlykas padedamas į rūsį, ant laužo verdame kauliukus, vakarojame. Nakvynė.
(Nakvynės kaina neįskaičiuota).

Kitą dieną, apie 12 valandą kepame šašlyką. Svečiai padeda įkurti laužą, ruošia anglį.

Pietūs prie laužo, pokalbiai apie avienos vertę. Edukacinės programos dalyviai nuolat mato šalia besiganančias avis, stebi avių bandos maitinimosi rėžimą bei gyvenimo ypatumus.

Programos pabaiga apie 14 valandą.

Tel. užsakymui: +370-682-48202

Kontaktai:

Tel. 8 682 48202

COMMENTS

WORDPRESS: 1
    DISQUS: 0