Karpis ir bulvės su lašinukais

HomeReceptai turistui

Karpis ir bulvės su lašinukais

Karpis ir bulvės su lašinukais4 porcijoms reikės:1 karpio (dydis pagal alkanumo jausmą) 1 citrinos žuvies prieskonių - iš namų lentynos 1 s

Krevetės ant iešmelių
Velniški sparneliai
Kiaulienos šašlykas

Karpis ir bulvės su lašinukais

4 porcijoms reikės:

1 karpio (dydis pagal alkanumo jausmą)
1 citrinos
žuvies prieskonių – iš namų lentynos
1 svogūno
1 morkos
200 g. rūkytų lašinukų
8 bulvių vid. dydžio
sviesto ir druskytės
folijos

Karpį geriausiai iš vakaro išvalyti (galima nupirkti išvalytą), apibarstyti viduje ir įtrinti iš išorės su žuvies prieskoniais. Palikti nakčiai šaldytuve įpakuota maišelyje, paruoštą paimti į gamtą. Sukrauname visus ingredientus į krepšį, ir į gamtą.

Į foliją įvyniojame – karpį, į jo vidų įdedame supjaustytą žiedais svogūną, supjaustytą gan stambiai morką ir lašinukus – apie pusę jų. Apšlakstyti viską citrina. Apvynioti su folija, dvigubai.
Taip pat įvyniojame bulves tokiu būdu: perpjauname bulvę per pusę ir įdedame lašiniuko gabaliuką ir vyniojame.

Viską sumetame į žarijas – geriausiai jei žarijos dengia viską iš apačios ir iš viršaus. Karpis – 20 min. Bulvės – 30 min.

Skaniausia valgyti rankytėm tiesiai iš folijos. Prie bulvių labai tinka sviestukas ir druskytė. Tinka pasiimti į baidares, dviračių žygius ir kitom ekstremaliomis sąlygomis. 🙂

Skanaus.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 1