Prie vištienos puikiai dera originalus agurkų padažas. 4 porcijoms jums reikės: 4 vištienos krūtinėlių filė, druskos, maltų juodųjų pipirų, 1
Prie vištienos puikiai dera originalus agurkų padažas.
4 porcijoms jums reikės:
4 vištienos krūtinėlių filė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 citrinos,
4 valg. šaukštų šašlykų padažo,
450 g jogurto,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 česnako skiltelės,
1 agurko,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių,
žiupsnelio maltų kmynų,
žiupsnelio kalendros,
žiupsnelio mėtų lapelių.
Vištienos krūtinėlių filė supjaustykite kubeliais ir suberkite į plokščią dubenį. Apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, užpilkite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Pagaminkite marinatą. Šašlykų padažą sumaišykite su 200 g jogurto ir augaliniu aliejumi. Česnako skiltelę nulupkite, sutrinkite rankiniu presu ir įmaišykite į marinatą. Paruoštu marinatu užpilkite vištienos kubelius, gerai išmaišykite, uždenkite dubenį aliuminio folijos lakštu ir padėkite aštuonioms valandoms į šaldytuvą.
Agurką nuplaukite, nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir išimkite sėklas. Sutarkuokite agurko puseles stambia trintuve ir sumaišykite su likusiu jogurtu, kapotomis petražolėmis, maltais kmynais ir kalendra. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir palikite vienai valandai pastovėti. Apibarstykite kapotomis mėtomis.
Vištieną suverkite ant iešmelių ir 8-10 minučių pakepinkite ant grotelių, periodiškai apvartant ir sutepant marinatu. Patiekite su tarkuotų agurkų padažu.
Skanaus!
COMMENTS